Halleluleja!!

Italien!! Helt fantastiiskt underbart! :D Skulle ha kunnat stanna lääänge. Fast då hade jag nog fortsatt lite  neråt mot ligurien, la spezia. Hade ju inte suttit helt fel faktiskt, får nog bli en tripp inom snar framtid.
    Så, vad har vi gjort? Ja, vad har vi inte gjort? Så mycket intryck att smälta, kommer nog ta ett ganska bra tag.. Men jag kan ju försöka dra en hyfsad sammanfattning. Kom ner söndag kväll och åkte en bra bit för att anlända till restaurangen där det blev lite kallskuret, ost och vin. Sedan åkte vi till lägenheterna, installerade oss och somnade ganska så fort efter en lång resdag. Måndag (regn) besökte vi Simone Scalettas vingård och fick oss en lektion i vinframställning av Franc som är önolog. Efter detta begav vi oss till det sagolika Eataly - är ni i Italien så åk dit! Det var stort och de hade nog allt man kan tänka sig, hade jag haft en stooor väska och plånbok hade jag nog kommit hem med lite övervikt. Middag på en av slowfoods restauranger på kvällen, mycket trevligt. Tisdagen bestod i besök på Berta grappadistelleri och ytterligare en vingård - hos Tenuta Garetto. Onsdag (sol:D) blev det besök på planskola där vi lärde oss om ymoning av vinstockar, sedan ytterligare en vingård, denna gång hos Marco. På eftermiddagen/kvällen lagade vi mat med en kock någonstans utanför Turin. Denna kväll blev fyra rätter lite för mkt och det var inte många som lyckades få i sig allt (förutom Peter). Här sa vi även hejdå till Peter som skulle bege sig tillbaka till Sverige torsdag morgon. På torsdagen besökte vi återigen Simones vingård, denna gång gick vi runt i själva gården coh lärde oss om rankorna och jorden. Sedan en otroligt härlig picknick i solskenet uppe i La Morra, massa god mat och lite lekar (jag försökte hjula men fick bara ont). Sedan till Pollenzo för att se vinbanken på universitet. Tillbaka hem och vila några timmar - sov som en stock i två timmar! Sedan fräcsha till sig för att åka till Bra - och där var det minst sagt bra:) Otroligt god middag och en pannacotta som tog en till himlen och tillbaka. Sedan gick vi till en mysig bar där vi träffade guiden Federicos komoisar och drack vin och hade en fantastisk kväll. Någon kille började sabrera på gatan utanför, ett misslyckat och ett lyckat försök. Han föreslog senare efterfest men vi hade ju en stackars sjukling i bilen så det var dags att åka hem, hade ju en dag efter att tänka på också:P hehe. Snyggt kört av Mattias på vägen hem när Federico ger direktionen "kind of left" och M kör som man ej bör - på fel sida av vägen för att på en konstigt sätt ta sig in i rondellen.. ojojoj! Fin allsång var det även i bilen.....
Fredag var mindre kul, dels nådde förkylningen mig då, dels fick vi se de stackars kalvarna som stod fastkedjade. Osttillverkningen var det som inte var äcklande av dagens studiebesök, salamitillverkningen var inte det trevligaste jag sett - och verkligen inte lukten inne på stället. Det stod även här tre hundar fastkedjade och såg blodtörstiga ut - trodde på riktigt att en av dem skulle slita sig loss och attackera men vi hade tur! :)
    Sista kvällen. Nu avnjöts veckans första pizza, lekte någon spännande lek där vi skulle döda varandra.... Sedan gick vi ner till en bar som låg på torget och drack lite mousserande och mojitos och hade en mycket trevlig avslutning. Självklart blev det ju "efterfest" uppe i lägenheten efter detta, där vissa bubbelbadade, lite vin och öl och skön musik och "jag har aldrig" (som inte gick så bra). Lördag morgon var det dags att åka hem:( så sjukt fort tiden gick och jag hade gärna stannat kvar! Var lite rädd på väg till flygplatsen att vi skulle missa flyget då två timmar italiensk tid inte riktigt var detsamma svensk tid... Men vi hann och det var bara att ge sig av.

    Hem till familjen för några lugna dagar och ta ikapp lite sömn.Underbart att träffa dem igen, känns som det var ett tag sedan sist. Sedan tillbaka till Umeå där två tjejer väntade i min säng när jag kom hem. hehe! Så det blev mysmiddag med Mimmi och Kicki - mycket trevligt välkomnande!

    Nu har det varit två dagar om Frankrike, imorgoin blir det redovisning av dagboken osm jag skrev klart idag. Och på kvällen blir det valborgsfirande med grillning på kandidat och sedan får vi se vart kvällen tar oss! :D Spåra kommer det nog att göra och kul ska vi ha!!! Sedan kan nog tänkas en ganska lugn fredag för att festa till lite på lördag igen :)


Nu har vi även - äntligen - fått reda på att Åsa och Karin har bokat biljetter hem. Så 14 maj smäller det!! :D Det är bara två veckor nu, sjukt ändå vad snabbt det har gått. En annan glad nyhet är att jag och Kicki får gå med Karin på examensmiddagen:) Så igår blev det en snabbtitt på klänningar, tror jag hittade en som ska inhandlas. Dock blev jag kär i en som var alltför dyr:/ (kanske skulle köpa den där vinstlotten ändå?)

    Ikväll blir det tjejgöra i form av nagelfixning och hårfärgning, bjuder knoppis på middag som tack för det hon ska hjälpa mig med. Så kanske man är riktigt fin och fräsch imorn om allt går som det ska:p


If there's music in the night, and it's really really right, it's the only thing I need.
It intoxicates your mind, all your troubles left behind.




Hela gänget (förutom Peter)


Efter dagen före

Imorse bar det av till Östra i solskenet och 2 minusgrader. Kanske inte den bästa morgonen i mitt liv men tentan kändes bättre än sist så det är ju bara hoppas att det var så också - kan ju varit ute i helt fel lagar. Men då får det bli nya tag efter sommaren, så hursom lähgger jag det bakom mig en tid. När jag kom hem pratade jag med min hyfsat flummiga mamma:) hon är ju ganska så rolig - och den allra bästa! Sedan fick jag främmande på en kopp te och ytterligare främmande för att dumpa möbler i soprummet. Packa gjorde jag också, för att sedan ta en glass i solen som värmde så otrooooligt (?) mycket. Haha! Satt och parade ihop folk, lite på skoj och litelitelite allvar:p eller njaae kanske bara på skoj men otroligt kul hade vi. Framförallt när vi fick uppenbarelsen att någon faktiskt kunde höra oss trots att vi satt bakom busken.. Starkt jobbat tjejer! Efter denna trevliga värmande stund begav vi oss till skobutik a la MKPM där skoproblem inför den kommande resan löstes - tack för hjälpen! Nu har jag städat av här hemma och kanske skulle äta något på riktigt första gången idag.. 
     Imorgon bär det äntligen av till Italien - som jag har väntat och längtat! Ska bli skönt med värme och fullspäckat schema! Så rastlös jag har varit här hemma på senaste så ska det bli skönt att inte ha många lediga stunder om dagarna. På vägen hem därifrån stannar jag i Sthlm några dagar för att sedan komma till Umeå och stanna tills sommaren. Och som det ska spåras i vår! Det vill jag lova. Vi kan ju börja med att Valborg är helgen efter man kommit hem, då kommer även Kickis vän Linnea upp så vi måste ju visa henne staden och hur det ska gå till :P hehe. Hoppas det är betydligt varmare och mist lika soligt som förra året. Efter det är det mest att njuta av våren och allt vad det innebär:) Ligga ute i solen dagarna i ända, kanske en kall öl i kolbäcksparken då&då  - vem vet? Bör sparas lite krafter tills ca15 maj(?) för då kan det nog hända att alla hämningar släpper! Och så har vi ju yran, och vi alla vet ju hur det går... Spårat och GALET!!!!!


Saturday night, no need to worry 'bout tomorrow!


Ta aldrig ut vinsten i förskott..

Det bör man inte göra! Varför? Jo det ska ni veta - att det snöar igen! Kom upp för ett tag sedan, efter att ha tryckt på snooz i två timmar, och hoppas på att solen ska hjälpa mig att vakna till lite - men icke! Det jag möts av är en grå himel som bestämt att det inte var färdigsnöat i Umeå. Tur är väl att man åker till varmare plats och att våren antagligen är (läs ska vara) här när vi kommer tillbaka.

Så till vad som hänt.. I tisdags på lunchrasten kom vi ut ur salen och jag ser en mycket bekant väska men tänke att det finns väl fler som har sådana, men icke då - där satt Kicki som en överraskning! :) Så glad jag blev! Tre veckor är ganska lång tid även om det gått fort så, det är otroligt kul att ha henne tillbaka ialf. Under dagen provade vi 13 tyska&österrikiska viner, är  ganska svårt det där tycker jag men det gick bra. KC som föreläsare i teorin vet jag inte riktigt tyvärr. Sedan fällde han en kommentar som jag hatar, men det är en annan femma det.  Sedan har inte mycket mer hänt, åt mycket god middag (pasta carbonara) hos Kicki i tisdags, för att sedan svulla lite till SATC med MImmi och Josse.
    Igår, onsdag, skulle det flameras och trancheras. Först flamberade vi en Blue Blazer vilket var häftigt - aldrig sett när man häller lågan fram och tillbaka mellan kärlen, dock är whiskey (eller bourbon) något jag har otroligt jättesvårt för så det där med att provsmaka :/ nej tack! Efter detta fick vi se hur KC skar upp lite frukt framför bordet, för att sedan Nika skulle göra detsamma - gick ju bra det där. Synd bara att det alltid ska vara annanas vid sådana övningar. Efter detta en demonstration i tranchering av överkokt kyckling, finfint, för att alla sedan skulle öva på sidobord vid ett uppdukat bord med två "gäster" vid. Vissa gick det riktit bra för, kanske hade gjort det för alla om inte kycklingen inte varit så överkokt (åtminstone bättre). Dock märkte jag/vi att det finns en gammal kock bland oss som trancherade den där kycklingen på två röda - fusk! hehe nää skämtåsido. Det  var spännande att göra detta, men jag skulle inte villja bli utsatt för det som gäst - en hel kyckling ser faktisk inte trevlig ur vare sig den är bra tillagad eller överkokt. Hellre ser jag nästa moment vi övade på - flambera crêpe suzette och banan. Detta gick bättre för de flesta av oss, dock är jag aningens skraj för elden ibland. Och då är det väl självklart att min låga blir hur stor som helst, och jag skojar inte - jag har ändå flamberat några gånger i gymnasiet men aldrig har jag fått en sådan stor låga! Tydligen så hade jag skrikit - måste varit i ren chock eftersom jag inte minns det själv - och jag frågade seriöst om jag hade nå ögonbryn kvar och jag hade tur! Så det var bara att pusta ut - faran över och när jag lugnat ner mig kunde jag vara nöjd med min insats, tydligen så var romflamberad banan godare än jag trodde. Det var kul att få göra lite praktiskt (förutom att prova vin), och jag måste säga att KC är bättre att lära ut i praktiken, det märks att han varit med ett tag också. 
    Efter denna riskfyllda dag bar det av ner mot staden med Kristin för att gå på biblioteket och apoteket röda näsan. Snabb visit, när vi hoppat av bussen på väg hem ser vi någon som får en viss vän till mig att rycka till och nu är han ett mysterium som ska lösas - vem är han? haha! Hem, peppa till, äta lite, prata lite med käre far och vän(kusin). Sedan kom folket med grill och korv för att göra en första (andra) grillning för i år när våren är (var) här. Grannarna tittade lite suspekt när vi sex tjejer sat och grillade korv och drack vin. Och vissa (nämner inga namn) var smidiga och "smyg"fotade alla som gick förbi. Kommande karriär som spion kanske?? HAHA! :D Lovely.
    Janne och Victor gled hit när de landat från Arvidsjaur - äckligt bruna var de men väldigt kul att träffa dem!  :) Lite vin, skitsnack, styling och dans här sedan bar det av till NH. Inte jättemycket folk men spårade gjorde vi ialf - i vanlig ordning! Var vekrligen inte still  många sekunder där inte, dock blev musiken aniiiiiingens tjatig mot slutet..

Vaknade av att Åsa ringde idag, hon frågade vilket gräns det var som var dragen. Haha! Jo vänne, jag kommer inte ihåg allt från samtalet då jag halvt sov, så jag ska besvara frågan här - gränsen är dragen för Dubai, det är verkligen dags att komma hem nu!
    Ska nog gå och kolla en tvättid, kan vara bra att ha rena kläder att börja packa ner. Och sedan borde man ta tag i juridikfanskapet... Får bli nångång inatt det - då är jag ju som mest kreativ :p   eehm



Things will never change, so I don't look back


Jag hade rätt!

Våren kom som på beställning idag! Helt underbart - såg bara blå himel när jag drog upp persiennerna när jag vaknade :) Så det blev en kopp te och lite frukost för att sedan bege sig ut med Emelie och kameran runt nydala. Jag fick ta hand om kameran och knäppte kort som en galning, vet inte alls hur de blev men kul hade jag:) Vi tog en paus på fiskebryggan och satt och bara njöt av den värmande solen en stund, hur mysigt som helst! Sedan dumpade vi kameran på Kandidat för att handla engångsgrill och resten av ingredienserna till de älskade grillmackorna som min far fått oss att älska. Väl på Kandis igen satt vi i solen på balkongen, åt lite chips, drack lite julmust och en trefemma:) Kändes lite backinthedays och vårens gamla grillskivor fick oss att ta en trip down memory lane :) Hur mysigt är det inte att sitta i solskenet och prata massa gamla minnen och skratta högt! Och sedan till det vi alltid verkar tror oss kunna bemästra men aldrig lyckas med - grillningen. Det såg ju bra ut till en början men sedan gav våra tålamod upp och vi fuskade lite på slutet, i vanlig ordning, hehe. Efter den excellenta middagen begav vi oss hem till mig för riktig spelkväll - yatzy, kortspel och "land&stad" (eller vad hette det nu emelie?). En kopp te och tända ljus, mycket mysigt. 
     Är mycket glad att våren äntligen börjar vis sig och väldigt nöjd med första vårdagen:) Hoppas detta håller i sig för då blir det korvgrillning och lite vin när Kicki äntligen kommer tillbaka!

Ska bli skönt att få något att göra imorgon - första föreläsningen på en vecka! Så rastlös som jag varit. Det blir gästspel av KC Wallberg om Tyskland&Österrike, på onsdag blir det flambering och trenchering. Kan bli lite läskigt då det är första gången sedan trean på gymnasiet, men det ska bli kul.

Idag ska jag inte bli långrandig. Ville bara sprida min vårlycka vidare!! :)

Butterfly baby, you've got it all

Snart är vi där!

Snart sitter vi där (åtminstone jag) 33 meter upp i luften med en drink i handen, ser solen gå ner över saltsjön och pratar om allt och ingenting:) Sedan kanske vi går vidare till valfritt ställe med musik som man kan spåra och göra bort sig till utan att bry sig om vad någon tycker,tänker eller säger.
     Våren är på väg, även om det ser mörkt ut just nu så känner jag det. Och med den väntar mycket, framförallt en stor händelse som jag de senaste dagarna längtat mer än nånsin till - Karin och Åsas hemkomst från Dubai!! Innan dess väntar om en vecka en tripp till Italien och ca två dagar i Sthlm. Sedan rullar schemat på sätt bra och våren - har jag bestämt - är i stan och vips sedan är det sommar och man står på båten och sliter 13 timmar om dagen. Låter det inte UNDERBART!!!? Pratade med Andrea idag som hade provjobbat på M/S Stockholm och hon fick det!! Jag är så glad för hennes skull, dock lät det som vissa inte visat sin bästa sida, men sådant brukar ju komma efter ett tag - får vi hoppas ialf. Kan ju även hoppas att hon får jobba på M/S Waxholm3 lite också, vore ju grymt att jobba tillsammans:)

Som jag skrev i förra inlägget blir det tillökning i familjen på t.v.11. Planen är alltså att det barn jag länge väntat på kommer då och gör livet underbart! :D Annars fick jag och bror en briljant idé idag, att han kommer upp imorn och stannar tills sommaren. Han gör ju ändå inget vettigt hemma så varför inte hänga lite i Umeå? Han kan ta hand om min lya när jag är i Italien en vecka, hänga lite med Kicki som annars blivit utlämnad till ödet en vecka :P haha! Jag tycker det lät som en underbar idé och blev lite besviken när jag kom på att det inte skulle bli mer verkligt än att han kommer upp till yran - som jag saknar den lilla parveln. Men han måste ju faktiskt sköta det lilla han har kvar i skolan. Får nöja mig med att vi ses om ca 2 veckor och sedan igen efter ca en månad (låter länge:().


Fick samtal från Dubai idag:) åååh min lilla plutt Åsa! Hon verkar ju ha det mindre kul just nu med att stiga upp runt 3 på morgonen för att ta bussen 4:/ men hon är ju en kämpe så det fixar hon galant! Hon berättade lite vad som hänt precis bredvid mig och jag fick en chock och blev nästan lite smått upprörd över detta beteende. I min värld är det inte så man gör men vill man ha det på sitt samvete så visst.. Förstår bara inte?! Jajja, nu ska jag inte leka moraltant - kanske inte alls är rätt person att göra det egentligen. 
    Tror ialf att hon kommer bo hos mig viss del när de kommer tillbaka, det vore mysigt även om det kan bli trångt men finns det hjärterum.... Kan ju vara mysigt att ha någon att surra med innan man somnar, lite äkta kärlek! (förlåt Karin, men du dumpade mig först:p)

Hmm annars då? Jag har aldrig sett en sån död stad som Umeå i påsk. Inte nog med att vädret är värdelöst, jag har aldrig varit med om en sådan folktom stad. Var nere på campus i fredags och såg kanske fem personer utomhus, några få tappra själar inne på NH men de var inte många alltså. Det har ju inte gjort saken bättre att man varit toksugen på att festa och inte haft pengar till det - kan det bli mer frustrerande?! Neeej, tror inte det! Har tillochmed blivit så rastlös att jag förbannat att det är röd dag imorn för att jag vill ha skola och något att göra! Såg ialf Slumdog MIllionare ikväll - tokbra film! Bör verkligen ses! Var lite hemsk och äcklig ibland men väldigtväldigt bra!!
    Nu vill jag först och främst att det ska bli onsdag för då kommer knoppis tillbaka efter tre veckor (om inte mer), sedan vill jag ha omtentan i juridik avklarad för att få packa ner det sista och på söndag åka till Italien!! För att efter det få träffa min kära familj som jag saknar nå otroligt!! Dock får jag inte träffa pappa då han är i danmark:( 
   Ska se om jag lyckas vända dygnet, men det känns som det blir en kopp te och lite läsning ur det tolfte kortet innan sängen riktigt får ta emot mig med sina öppna armar (haha)

Ah! Förresten - jag drömde konstigt, igen. Haha, ska nog verkligen gå till en drömtydare, eller psykolog snart! Denna gång var det jag och Mimmi som skulle göra omtenta, men vi var på en semesterort och beroende på vilken grad man skulle ha på tentan skulle man åka x antal våningar. Innan vi går in i hissen får jag reda på saker somjag inte ville och bröt ihop lite, sedan i hissen är det en äcklig gubbe som börjar tafsa och vi slår half ihjäl honom. hmm jaa, lite konstigt. men sedan sitter vi ialf på tentan, nere vid poolområdet och jag ser gubben uppe på en balkong med en liten flicka bredvid sig och jag måste rädda henne - kunde inte låta henne utsättas för honom! Sedan ringde telefonen och jag vaknade.. Jag undrar verkligen vad detta kan betyda?! Men det får man väl ta reda på en dag..

Nu är det nog med flumm för denna lilla dam och jag ska vara Jeffrey trogen :)


Come on pretty baby kiss me deadly!


God jul!

...eller var det påsk? Haha! Man kan ju inte vara som alla andra och hålla reda på vilken högtid det är. Så jag ringde bror min och önskade god jul för en stund sedan han svarar med gott nytt år. Kan klanen M ha rätt - har vi blivit tappade i unga år? Jag börjar tro det, kanske borde insett det för länge sedan men bättre sent än aldrig :P
    Har nog pratat med nästan alla familjemedlemmar och vänner i sthlm idag, samt pappa i borås, kul att de har vår och sitter ute i tshirt i solen. Mamma sa att jag kunde ju komma till sthlm om jag kände för det, skulle gärna åka men känns lite sent nu eftersom vi har föreläsning tis&ons plus att skolan bokat biljett härifrån till sthlm nästa söndag. Annars hade jag varit påväg till flyget NU! :) Åååååh också hörde man lillan i bakgrunden också, min lilla pluttis! Den 27/4 blir det tillökning på t.v.11 bara så ni vet.
     Fick höra något som fick mig att tappa hakan - bokstavligen talat - jag blev seriöst mållös en stund. Hur kan vissa människor vara så pantade? Jag undrar vad som gick snett. Noll koll på hur man beter sig. Visst jag kan vara lite konstig ibland men denna människa tar fan priset! Skulle de ha en gulstatyett för taskigt beteende skulle denne vinna storslaget, det kan jag ge mig fan på! Fast det förvånar mig inte att det var just hon som gjorde det men än då - trodde att det fanns någon form av vett.. Jajja, enough is enough!

Snart kommer nog mimmsan hit och pysslar lite - ytterligare en briljant idé vi fick :D haha! Hur länge sedan var det inte man på riktigt pysslade? Sedan bär av neråt hooden för spelkväll, Emelies syster är ju här så vore ju trevligt att träffa henne, var ju inte igår. Men som det rycker i festnerven nu alltså! Har på tokfestlig spellista och här lite sådär hispigt rastlös som jag kan vara. Skulle ju inte banga på att dra en veva på staden och spåra lite - men icke då! :/  En annan dag - och då blir det no mercy vill jag lova! Shake shake shake it!


it must be fun to have nothing to do, but rock and rock and rock

Timing is everything

Fick en smärre chock inatt när jag under det obligatoriska nattsamtalet fick sms klockan halv tre av en person jag inte hört av på väldigt länge. Jag bröt ut i nåt hysteriskt skratt för att jag vart så chockad. "börja tänka på dig"  hmm jo man tackar. Vad svarar man på detta? "oj, det var inte igår" haha! Kändes som en schysst reaktion. Eller? Hördes senast för några månader sedan och sågs senast för mer än ett år sedan. Men personen i fråga har en tendens att vid de mest otippade tidpunkterna få för sig att skriva i liknande stil. Jajja, det är ju spännande det med..
    ¨
Angående nattsamtalen så har Kicki denna månad ett mål det är att mina 3000  fria samtalsminuter ska ta slut - jag tror att hon kan lyckas då vi de senaste dagarna har pratat minst 1.5 timmar per dag.. Ojdå! Igår vart det nog tre timmar. Jag undrar vad vi pratar om egentligen? Igår kom vi in på detta med volontärarbete och fundera kring hur man verkligen skulle klara av det. En tanke var att man när man kom hem skulle uppskatta de små sakerna här i livet ännu mer. Men sedan gick tankarna också att man kanske inte kan uppskatta något alls då man vet hur svårt andra har det och klarar därför inte av att unna sig själv någon som helst lyx. Å andra sidan, igen, så kanske man känner att man har ju ändå gjort någonting - man har ju inte bara gått förbi, tittat och sedan gått därifrån. Man har ju antagligen hjälp åtminstone någon, man har gjort någon form av insats, om än så liten så kanske just din insats hjälpt någon. Det måste ändå vara en "skön" känsla - att veta att man kanske(antagligen&förhoppningsvis) gjort livet lite bättre för någon. Jag tänker ofta att jag skulle vilja volontärarbeta och hjälpa, framförallt, barn som har det svårt. Och tankarna har inte sällan gått i släktens fotspår att börja jobba med något sådant i Sverige. Kanske med utsatta ungdomar och barn, kanske med missbrukarföräldrar, eller de som bevittnat eller blivit utsatta för misshandel, eller bara mår allmänt dåligt pga alla krav som ställs på unga människor idag. Jag blir stolt när jag vet att mormor hjälpt många ungdomar att må bättre genom sin insats via ungdomsmottagningen  och tänker att det måste vara en underbar känsla att just idag har jag hjälp någon att se positivt på livet igen. 
 
Kan nog sväva ut hur mycket som helst om det så jag slutar innan det blir blajj. Igår var jag duktig och städade och tvättade, skurade golvet på knä med en handduk - man tager vad man haver: Jag hittade när jag tvättade åtminstone några plagg som kan tänkas vara nog "propra" att ha i Italien. Lite jobbigt när han sa att "hels inte tröjor med konstiga tryck på" haha! Nästan alla mina tröjor har något form av tryck på sig, men det ska nog finnas någonting man kan ha. Om Mattias får ha knytblus så kan väl jag få ha en tshirt med tryck :p
     När jag var klar med mina bestyr blev jag knäpp på att sitta hemma och inte ha något att göra, jag städar vanligtvis när jag är rastlös men det fanns ju inte mer att städa... Så jag gick och mötte Emelie på ÅC för att sedan gå till Kandis och kolla på I samlarens spår, grymt bra film, baserad på en bok av den bästa författaren jag någonsin läst av (jag räknar inte Dave Pelzer då det är annan ganger). Har läst två böcker av honom och har imorse börjat på den tredje - suttit fast sedan halv elva imorse och slukat 6 kapitel och kommer nog fortsätta efter detta - så jävla bra! Spännande från första meningen. De flesta vet att jag inte gärna läser och att det kan gå långsamt när jag väl gör det men dessa böcker har jag läst ut på väldigt kort tid. När jag läste första boken var det någon gång då Emelie försökte prata med mig och jag hörde inte ens det förrän efter kanske tio minuter då hon hojtade till. haha! Då är det fan bra alltså! :) Om jag ändå kunde läsa kurslitteraturen med samma inlevelse...
    Kanske skulle äta lite lunch och fortsätta i Lincoln Rhymes värld :)


they say the devil's in the details


Maj månad och myran

Frågade Mimmi igår - vilken månad kommer efter april?? Helt förvirrad var jag och fick göra som med alfabetet - räkna från början. HAHA! Måste ju verkat hur korkad som helst men jag tror att klockan var lite för mycket och hjärnan hade jag nog slängt ut genom fönstret.. Då kom jag att tänka på när Kicki fint (måste vart en söndag) häver ur sig "det är ju Maj nu", ehm jo det är den artonde maj idag - vart har du varit i över två veckor? Det var nåt otroligt roligt när hon fick denna lilla uppenbarelse!
    Igår blev jag lite arg, och är det fortfarande lite men har fått sova så det känns lite bättre - nu är det fysiskt istället och min muskelspasm bjuder in sig själv igen. Fan vad less jag blir! Hursom så satt jag och Mimmi uppe till ca03.15 och bara pratade om allt och inget. Var mysigt:) Jag briljerade inte bara en gång, gällande majmånad, utan jag kom ju även på den briljanta idén att jag skulle bli ett djur i mitt nästa liv. Eller vi båda kom på att vi skulle bli det - och det djur vi kom fram till var myra! Jaa, och det finns till och med en tokbra förklaring till det här, helst för att jag kan ALLT om myror haha! Förklaringen är alltså att myrorna inte gör annat än arbeta, de vet alltid vad de ska göra och vart de ska - inga bekymmer. Men, då kom vi ju på att myran måste ju leva i flykt för allt som kan trampa ihjäl han - alltså ska vi vara myror i den djupaste skogen. Ytterligare ett problem som Mimmi då kom på var att man kanske blir uppäten av andra insekter och djur men då tyckte jag att man kunde ha det som i en äkta disneyfilm där djuren pratar - vi är vänner med alla andra djuren så ingen äter upp oss och då slipper vi vara rädda för det. När vi klurat ut allt det här kan vi nu leva våra liv som myror och bara arbeta dagarna i ända, och äta lite någon gång då & då. Visst låter det bra?! Vi klurade även ut andra saker, som dock ej kan nämnas på internetet, då kommer det sluta med att någon letar upp oss (ialf mig) och då är det inlåsning i madrasserat rum och tvångströja. Jag kan åtminstone säg att skadeglädje faktiskt är den enda sanna glädjen! :D Så mycket elakt jag kom på att jag ville göra igår, och tyckte ärligt jag var tokbäst och skrattade högt när jag såg reaktionerna framför mig. Hohohaha!

      En annan briljant idé som dykt upp på senaste, eller det finns två versioner. Det handlar alltså om hur vi ska ta oss ur att servera på x-middagen. Förslag #1 är att betala en etta för att ta min plats, förslag #2 är att sittstrejka - helt enkelt bara vägra! Tror ni på mig? Jag gör det, starkt! Eller? :/  haha!

Idag får vi inte glömma att gratta Janne på den riktiga födelsedagen!!!
Hoppas du har en toppen födelsedag i Arvidsjaur!

Jag fick en trevlig överraskning idag - ett påskägg! Åh så glad jag blev! Återigen - det är de små sakerna här i livet:)

Och jag har hittat en gammal favorit på spotify - Robert Broberg! :D Fan vad lycklig jag blev när jag såg att min absoluta favoritlåt fanns med låt mig värma din frusna själ, har lyssnat på den på pappas LP sedan många år tillbaka men nu var det otroligt länge sedan jag hörde den, så jävla fin! Även Jag älskar dig ditt helvete :) så bra! Saknar bohuslän när jag hör Broberg alltså, vi lyssnade alltid på honom - på kasettband! - i bilen på väg dit. På tal om det hittade jag en bild på farmor och farfars gamla hus de hade på raftötången när jag skulle kolla om alternativen för att åka dit i sommar. Saknar det huset lite, även om det var otroligt länge sedan farmor sålde så kommer jag ihåg det väldigt väl. Många mysiga somrar där :) Hoppas det blir en tripp fantastiska väst i sommar! Eller- det ska bli det!

Nu ska jag nog ta och slumra lite en stund för att sedan orka laga mat innan jag går till filmkväll på kandis.
Ha det väl och lev gott mina vänner! 


Lev livet du älskar, älska livet du lever. Med dem du älskar och dem som älskar dig!


Du kan kalla mig utanför..

..för att jag inte gjorde som dom andra gör!
Poppar runt hemma till en skönt blandad spellista :D Sjukt hur glad man kan bli för att solen tittar fram från ingenstans! Imorse var det tungt att gå upp då jag satt i telefon till halv tre inatt och klockan ringde sju men det var bara uppochhoppa - några liter kaffe och en snabb dusch så bar man sig lite halvt motvilligt till skolan. Lite snack om religion på vägen med Mimmi och Nika, efter jag berättat om Karins härliga inlägg igår (http://ldochrabbit.blogg.se). Första delen av dagen fortfarande rätt så seg men efter lite lunch och en stund i solen så var jag där! Lite smått vår-sprallig, måste ju bara älska den känslan! Efter lunch kom även självaste mr V och pratade med oss om den efterlängtade Italienresan :D wiiihooo! Schemat är späckat och UNDERBART! Samtalet om resan spårade ur lite, som det gärna gör med dessa människor. Per sade opassande saker om hur vi skulle packa lätt, Mattias ska låna ut sin knyt-blus till Peter och akta sin noridska näsa och kind. hmm jaa, det var rätt flummigt när man väl var där. Kändes halvsäkert att det kanske inte finns spottkoppar på alla ställen så i schemat och instruktionspapprena vi fick står det "Prova vin med måtta under resan. Det kan bli många prover och man fr sällan spottkoppar" haha! känns bra :/ Man skall även vara "propert" klädd när vi besöker vingårdarna, kan vara min svaga länk men jag får väl rota långt in i garderoben så kanske jag hittar något. Min plan att glida runt i indienbyxorna en vecka sprack där totalt! hehe. Detta ser jag fram emot:


                           


Och jag kommer tyvärr inte tillbaka till Sverige med resten av gänget. Då fortsätter jag några mil mot kusten hit!:

 :D Ni kan väl tänka er mig i denna lilla by, sittandes på lilla bakgården under citronträdet och äta frukost för att sedan gå ner till stranden och bara njuta av livet. Sedan gå hem och ta en siesta för åka upp i bergen senare under dagen och bara NJUTA!!
     Haha, kanske nog med drömmande för denna lilla dam :p Men det är ju de små sakerna här i livet som gör det!
Igår var det min skull en tryckare med Nika  till KaptenKid på lunchkonserten, idag hittade Sofia sin lycka - en kombinerad gaffel/sked/kniv. jaa ni förstår ju att man kan skatta sig gott åt lite.

Inatt ringde jag alltså min vän - hon fick bita sig i handen för att inte skrika på mig och mitt eviga tjöötande... Men jag bestämde mig iallefall för att jag inte ger upp förrän jag gjort allt jag kan. Nu har jag gjort det - domen kommer senare idag så då får vi se. Då har jag åtminstone gjort mitt, blir det inte så kan jag inte göra mer åt saken men jag har inte gett upp och det är det viktigaste. Jag vägrar gå runt och tänka om, utan att ens ha sagt något - vägrar ha känslan av att jag inte gjort allt jag kunnat! Så nu har flippat kortleken i luften och inte ett kort är under bordet.

Ikväll blir det tårta hos killarna på liljansberget käraste Janne fyller storslagna tjugotvå imorgon (han åker även till Arvidsjaur varför vi säger grattis idag)!!

Hoppas solskenet håller i sig och att snön smälter i rasande takt så vi snart kan ligga i gräset och bara mysa med massa frukt och kall dryck :) Kan ju hoppas att valborg blir lika fint i år som förra (skippar dock vissa detaljer). 
   Dags att poppa vidare och kanske få i sig en bit mat - kan ju inte överleva på tårta även om det verkar som en dröm :p


My friends says I look better without you

Det har faktiskt sagts, men jag har ju kört efter "ge mig tips och goda råd så jag kan göra helt tvärtom" - vilket jag inte borde gjort! Men trots att jag gjort det så står ängelen och tar emot mig när jag faller. Inget går upp mot en bra vän! Hittade en bra text jag fått "jag lever i ett underbart lyckorus låt detta aldrig ta slut. det är du som gör att jag går upp på morgonen och du som gör att jag somnar med ett leende. all bitterhet åt helvete skaffa er ett liv för klanka inte ner på mitt" 
                                                                                 
Tack för änglarna!!!





Dessa två låtar får nog beskriva mina tankar de senaste dagarna.
http://www.youtube.com/watch?v=flQ8XJDIFGc

http://www.youtube.com/watch?v=xr_2TNdEQM8


"får jag hålla din hand?"

Haha! Jaa, den frågan fick jag igår.. Hmm njae alltså det är nog bra så. Skum kille det där, tror han hade rökt något som innehöll inte bara vanlig tobak.
    Skulle åkt ner på stan och tagit ett glas vin & "tittat på folk" med Jocke igår, det slutade med att vi åt lyxmiddag och drack vin hemma hos mig istället. Mycket trevligt! Sedan gick vi til Origo där fullare&fullast Janne och Victor var! hohohaha! Hann bara vara där en timme men drama hann det bli ändå:p Konsumkillen som vi nu vet heter Filip var därockså, en konstig filur... Dumdryga sms fick man under kvällen - fuck you I'm better säger jag bara! Har sagt det förr, säger det igen " ha det fint, vi hörs" - eller rättare sagt; hör av dig när du bestämt dig för att bry dig och att det spelar nån  som helst roll. Ger fan upp! Varför ska jag bry mig om du ändå verkar skita totalt i det?!
     Jocke blev ialf uppraggad av nån skum kille igår också :D haha! "vart ska jag pierca mig?" var det första han kom fram och sa.. J kände sig lite obekväm och undrar nu om han ser så ´"bögig" ut :P ojojoj alltså. Ganska kul jag hade åt det!

Är bra sugen på att åka ner till Stockholm just nu. Dels för att det är vår där och dels för att jag saknar min familj nåt oerhört mycket just nu!! Pratade med mamma igår, så hörde man lillen i bakgrunden:) ska kidnappa henne på riktigt snart!

Nu är det Aerosmith på högsta volym, ååh tänker bara tillbaka på srf-07 när jag och josef försöker klättra upp på gallret för att se något överhuvudtaget, det gick ju sisådär. Men konserten var grym iallefall - skulle inte banga att se dem igen! Eller för den delen Journey som kommer til srf i år, dock är det nog helt kört vilket känns surt :/ men hey thats life!


for every loveletter written, there´s another one burned


Kan du älska mig som luffaren älskar landsvägen?

Det var väldigt länge sedan jag lyssnade på min gamla favorti - Håkan Hellström. Lessnade lite ett tag men idag har jag lyssnar igenom fyra skivor med honom  :) Vad glad jag blir, och framförallr när jag tänker på minnena med Karin! åååh som jag saknar henne!!! Snart kommer hon hem efter ett år i Thailand, ska bli otroligt kul att träffa henne!
    Har även sedan jag kom hem suttit och skrivit in de senaste dagarnas vinprotokoll - har skrattat lite för mig själv när jag ser vilka (framförallt) doftreferenser jag skrivit upp. "svett" "fransk chokladkaka" and so on... Blev lagom slut i huvudet idag efter att ha provat ca 14 starkviner - lägsta alkoholhalt 14,5%, känns som en tung bakfylla bara av ångorna. Kan ju inte påstå att jag är ett fan av varken Madeira eller Sherry, Portvin kan jag dock tänka mig med rätt tillbehör- kanske ska vänta på rätt tillf'älla och avnjuta min 88.

Har ju även tänk att göra en uppföljare om listskrivarn. Jag börjar med dennes uppföljare - hans lillasyster som skrivit en kom-ihåg-lapp "glöm inte att gå upp" natten efter tentafesten. HAHA! Hysteriskt kul jag hade när hon berättade detta. Listskrivarn har jag fått lite mer info om, först och främst vill jag gratulera honom till storslagen vinst! Detta kanske stod med på listan?! Ryktet sade att han var tvungen att skriva upp vart matlådan låg, och att om det händer något nytt - utanför de vardagliga rutinerna - måste han skriva upp det på en ny lista, t.ex. om han ska ringa någon. Men alltså - jag tror fighten ska avslutas för att jag tror att detta system han gjort för sig själv kan fungera. Kanske skulle vara utmärkt för en odiciplinerad människa som jag?! Frågan är bara - skulle jag ha koll på Listan? Jag skulle säkert glömma skriva upp hälften, och sedan tappa bort den..Men man kanske skulle ge det ett försök  :P Detta betyder dock inte att jag tänker sluta gotta mig i och skratta (hjärtligt) åt allt som händer kring listaskrivaren.

Måste ju berätta om min otroligt sjukt jätte läskiga dröm. Den var lite skum och det är lite svårt att förklara men Sara och Victor var där, vi var hos mig dock var det mycket större, sedan skulle de två gå för att mamma&pappa kom "hit" men jag visste att Victor skulle dö om de gick så jag följde med och på vägen stannar en bil där det sitter en kvinna och hela luften skakar till - det är alltså hon som ska döda Victor. Sedan vaknar jag skitskraj, blixtstilla och vågar inte röra mig en millimeter. Nånstans i drömmen var det en film om hade med hela dödsgrejen att göra också.. Vet inte riktigt men läskigt var det, framförallt då det var så verklig. Var nära på att ringa V och fråga om han levde. Vore väldigt intressant att göra nån form av drömtydning ibland - kan ju verkligen undra vad den här drömmen betyder?!


Imorn är vi lediga, ska bli skönt att få sova ut. Ska nog läsa ikapp mig lite under dagen, kanske vara duktig och tvätta också - något jag dragit mig för ett tag nu.... :/

     Pratat med sthlm idag också, båda mina kära (och saknade) föräldrar - kul att de har vår och här är det mulet och regnar:( Ge mig sol och (minst) 15 grader!! Men snart bär det iallefall av till Italien SOM JAG LÄNGTAR!!!!! tydligen har de runt 19grader på dagarna och 6 på kvällarna - inte fy skam alltså :)

Det var allt för mig haregötthajj!!

Badarapadadaompapa får man inte göra, inte bra - nu har jag bytt till NT :D


Paradise lost and paradise found

Några dagar av total förrvirring.. Humöret har varit som en bergochdalbana, nästan så man skulle kunna ta mig mig en hormonfylld gravid kvinna, haha! Men det vill jag lova att så är INTE fallet! Har varit vinprovning varje dag denna vecka - omställning i rutinerna alltså! När man haft distans i enochenhalv termin är man inte riktigt van att gå upp ca 7 på morgonen. Men det känns skönt att ha nåt att gå till, man blir rätt förslappad om man inte har det. Har nu gjort de två inlämningsuppgifterna - en om chablis och en om rosé. Tror aldrig jag ogillat rosé så mycket som idag! Faan, inte kul at försöka knapra ihop till något när koncentrationen är på allt annat förutom just plugg. Men nu ska jag skicka in det ialf och hoppas han är nöjd trots att det vart lite kortare än sagt. Måste ju även säga att man känner sig aningens lost när de andra man läser med har lite mer erfarenhet och dessutom har läst en 10p dryckeskurs som vi inte läst och därför har lite mer referenserr på föreläsningarna. Dessutom när det svider i min trasiga näsa av alkoholen i vinerna, lite svårt att känna andra dofter då. Dock lyckades jag känna mindre trevliga "dofter" idag - svett och kräftspad, och häromdagen luktade det blöt hund. Kanske man inte vart sugen på att dricka men det smakade ju inte likadant och tur var väl det! Man har för övrigt (ialf jag) väldigt kul på Pers föreläsningar, han är duktig på att sväva iväg och sedan märka det efter en halvtimma - jag gillar det! Sedan kan han dra lite sköna historier - idag fick vi höra om nån maffioso som även tillverkar vin, mycket intressant kombo i mina öron men är man i italien så är man :p

Annars har det inte hänt mycket. Såg A walk to remember igår - hej och välkommen till tidernas snyftare nummer ett! Hade ett vagt minne av en scen ur den, och det var även den ända jag sett ur filmen märkte jag. Grymt bra, Mandy Moore är ju så jävla söt dessutom! Och underbar röst! :)
     Pratade med en vän idag, första gången på ett tag - men tro på fan att hon skulle lägga på mitt i utan att ens fråga hur man har det. Jajja, nu är det din tur att höra av dig när du ärligt bryr dig! Jag har sagt det förr och säger det igen - denna gång ska jag fan inte höra av mig fören du gjort det. Får la se hur många veckor det tar..... 
 
Nä, nog med skitsnack och bitterheter! Jag är ju glad! Har spenderat eftermiddagen först med Emelie - vi fiskade nycklar, vilket ledde till skumma blickar från grannen, drack kaffe och snackade skit. Sedan har jag resten av kvällen spenderat tid med min hemliga älskare, vilket var väldigt länge sedan - Just Jack, får mig på bra humör! :) Otroligt jävla skön musik!!
Nu är det nog dags att krypa ner till kudden som skriker på mig att jag bara MÅSTE gå och lägga mig i sängen. haha, ja jag är inte mentalt frisk - aldrig varit, kommer aldrig bli!

Laying on my back, watching cloud formations

RSS 2.0